PANAGRO


PANAGRO ET-SÜT ENTEGRE GIDA KOMPLEKSİ

Konya Şeker‘in iştiraki Panagro Tarım ve Hayvancılık A.Ş’nin 203 milyon liralık yatırımla Meram ilçesinde Kaşınhanı Mahallesi’nde inşa etmeye başladığı Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi, Türkiye’nin taze et tüketiminin yüzde 15’ini tek başına karşılayabilecek kapasitede olacak.

Tesisin, 2012 yılında  faaliyete geçmesi hedefleniyor. 62 bin metrekare kapalı, 364 bin metrekare açık alan üzerine kurulacak üretim üssünün günde 4200 adet besi işleme kapasitesine ve yine günde 10 bin ton süt üretim kapasitesine sahip olması hedefleniyor. 10 bin ton aylık şarküteri, taze ürün, ileri işlenmiş ürün üretilecek tesiste, tam kapasitede 2 bin kişi istihdam edilecek.


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: